Ásat szó jelentése

Az ásat szó, amely gyakran használatos a nyelvészetben, egy olyan folyamatot jelent, amely során a nyelvészek megvizsgálják és elemzik a nyelv egyes részeit, hogy jobban megértsék annak működését. Ezzel együtt az ásat szó számos más jelentéssel is bír, amelyek mindegyike egy kicsit eltérő jelentéssel bír. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk az ásat szó összes jelentését, hogy jobban megértsük annak használatát.

Lexikológia

A lexikológia az egyes nyelvek szókincsének és szintaktikai struktúráinak tanulmányozását jelenti. A lexikológia számos alapvető fogalmat foglal magában, amelyek segíthetnek megérteni a nyelv használatát és szerkezetét. Az ásat szó lexikológiája az ásat szó eredetének és jelentésének tanulmányozását jelenti. Az ásat szó eredetileg a görög asatosz szóból származik, amelynek jelentése „készítő”. A szó eredeti jelentése a fizikai tárgyak készítésére utal, de ma már számos más jelentéssel is rendelkezik. Az ásat szó lexikológiája lehetővé teszi a jelentés megértését és használatának különböző kontextusokban történő alkalmazásának megértését.

Etimológia

A szó „ásat” eredete a régi német szóból, „asse”-ból származik, ami „ásó” jelentéssel bír. A „asse”-t még a XI. században használták, és a német nyelvben is még ma is használatos. A szó először a XIV. században jelent meg az angol nyelvben, ahol „ax”-nek hívták. A szó eredeti jelentése „ásó”, de használható olyan eszközökre is, mint a kalapács, a balta vagy a kézi szerszámok. A szó azóta több nyelvben is használatos, mint például a francia nyelvben az „hache”, a spanyol nyelvben az „azadón”, és a holland nyelvben az „hooi”.

Jelentés különböző szótárakban

A szó „ásat” többféle jelentéssel is rendelkezik a különböző szótárakban. Az Oxford English Dictionary szerint az „ásat” szó jelentése „kötelező, kötelező jellegű”. A Merriam-Webster Dictionary szerint az „ásat” jelentése „kötelező, kötelező jellegű, megkövetelt, kötelezően előírt”. A Cambridge English Dictionary szerint az „ásat” jelentése „kötelező, kötelező jellegű, vagy kötelezően előírt”. A Collins English Dictionary szerint az „ásat” jelentése „kötelező, kötelező jellegű, vagy kötelezően előírt”. Végül, az Urban Dictionary szerint az „ásat” jelentése „valamit kötelezővé tenni, vagy kötelezővé tenni”.

Asszociációk

„Ásat” szó sokak számára az első asszociáció a régészeti felfedezésekhez vezet. A régészeti ásatások egyik célja a múltban rejlő információk feltárása és megőrzése. Az ásatások a földfelszín alatt elrejtett emlékek kutatásával segítenek a történelem jobb megértésében. A régészeti ásatások gyakran a múltban eltemetett civilizációk maradványainak feltárásával kezdődnek, és segítenek megérteni a korábbi kultúrák életét. Ásatásokat végeznek még a korabeli építmények, templomok és sírok feltárására is. Az ásatások segítenek megérteni, hogyan éltek a korábbi generációk, és hogyan hatottak a történelmi események az életükre.

Szinonimák

 1. Közölni.
 2. Kijelenteni.
 3. Nyilatkozni.
 4. Kinyilvánítani.
 5. Feltárni.
 6. Megállapítani.
 7. Hangoztatni.
 8. Érvényesíteni.
 9. Értesíteni.
 10. Összegzést készíteni.

Antonímák

A szó „ásat” antonimái között megtalálhatók olyan szavak, mint a „csökkent”, „növel”, „korlátoz”, „engedélyez”, „tilt”, „megszüntet”, „elősegít” és „akadályoz”. Ezek a szavak jelzik, hogy a „ásat” szó ellentéte az, ami csökkenti, korlátozza, tiltja vagy akadályozza valamit. Ezzel szemben „ásat” jelentheti a növelést, az engedélyezést, a megszüntetést vagy az elősegítést is. Az antonimák használatával segíthetünk megérteni, hogy milyen módon használhatjuk a „ásat” szót.

Példamondatok

at készíthetünk:

 1. Az ásatások befejeződtek, és sok értékes lelet került elő.
 2. A régészeti ásatások a régi kultúrák maradványait tárták fel.
 3. A munkások órákig ástak a földbe a régiségek után.
 4. A kutatók sok ásatást végeztek, hogy jobban megértsék a történelmet.
 5. Az ásatások költségesek, de a tudomány számára nélkülözhetetlenek.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: