Ásó-kapa szó jelentése

Az ásó és a kapa két olyan eszköz, amelyeket régóta használnak a földmunkához. Ezeket a szerszámokat évezredek óta használják a földmunkához, a kertészkedéshez, a vízelvezetéshez és más hasonló tevékenységekhez. A következőkben megvizsgáljuk, hogy mi a különbség az ásó és a kapa között, és mi a szó jelentése.

Lexikológia

Az ásó-kapa egy kétkezes szerszám, amelyet a földmunkához használnak. Az ásó-kapa egy kombinált szerszám, amely két különböző eszközből áll: egy ásóból és egy kapából. Az ásót használják a föld mélyebb rétegeinek eltávolításához, míg a kapa segít a felszín alatti föld kiemelésében és lapításában. Az ásó-kapa könnyen kezelhető, és ez a szerszám egyaránt alkalmas a kertészkedéshez és a mélyebb földmunkához. Az ásó-kapa segítségével könnyedén elvégezhető a földmunka, például a talajkészítés, a földmunka, a bányászat, a tárgyak elásása, a tárgyak felszabadítása, a földmunka és a szántás.

Etimológia

„Ásó-kapa” szó eredete jóval régebbre nyúlik vissza, mint gondolnánk. E szó először a 16. században jelent meg a nyelvben, amikor a németek a „spade and mattock” kifejezést használták a földmunkákhoz. A kifejezés rövidítve „spadmatt” néven vált ismertté, és ez lett az ásó-kapa szó elődje. Ez a kifejezés sokáig a német nyelvben maradt, míg végül a 18. században elindult a nyelvterületek közötti átjárás. A „spadmatt” szó ekkor kezdett el terjedni a környező nyelveken, és végül az angol „spade and mattock” kifejezés lett belőle. Ma már ez az ásó-kapa szó a legtöbb nyelvben használatos, és ez a szó eredete a német nyelvben gyökerezik.

Jelentés különböző szótárakban

Az ásó-kapa szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. A Merriam-Webster Szótár szerint az ásó-kapa egy olyan eszköz, amelyet a talaj megmunkálására, ásására és kapálására használnak. A Cambridge Szótár szerint az ásó-kapa egy olyan eszköz, amelyet a talaj megmunkálására és felszámolására használnak. A Wikipédia szerint az ásó-kapa egy olyan eszköz, amelyet a talaj megmunkálására, ásására, kapálására, ásására, ásására és kapálására használnak. Mindezek alapján az ásó-kapa egy olyan eszköz, amelyet a talaj megmunkálására és kapálására használnak.

Asszociációk

 • földmunka.
 • kertészet.
 • fa gyalulás.
 • kültéri munkák.
 • talajfúrás.
 • közmunka.

Szinonimák

– ásó-kapa: lapát, kapáló, lapátoló, ásólapát, ásókapa, ásó-lapát.

Példamondatok

 1. A férfi előhúzta az ásó-kapát, hogy megkezdje a kerti munkákat.
 2. Az ásó-kapa segítségével gyorsan kijavítottam a kátyút az úton.
 3. Az ásó-kapa segítségével könnyen kimászott a szakadékból.
 4. Az ásó-kapa segítségével gond nélkül kapartam ki a gyökereket a földből.
 5. Az ásó-kapa segítségével távolítottam el a köveket a kertből.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: