Aspiráns szó jelentése

Az aspiráns egy olyan szó, amelyet sokan használnak, de kevesen tudják, hogy pontosan mit jelent. Az aspiráns szó gyakran használják a munkaerő-piaci szakmákban, de gyakran használják a köznyelvben is. Ez a cikk részletesen ismerteti az aspiráns szó jelentését, és megmagyarázza, hogy hogyan használják ezt a szót a munkaerő-piaci szakmákban és a köznyelvben.

Lexikológia

Az aspiráns egy olyan szó, amely azokat a személyeket jelöli, akik valamilyen különleges címet vagy elismerést szeretnének elérni. Az aspiránsok olyan emberek, akik előrelépést szeretnének tenni a karrierjükben, és előrelépést szeretnének tenni a magasabb szintű elismerés felé. Az aspiránsok olyan emberek, akik a legjobbak szeretnének lenni a szakterületükben, és akik szeretnének valami nagyobb célt elérni. Az aspiránsok elkötelezettek a szakmai siker iránt, és készek megtenni a szükséges lépéseket ahhoz, hogy elérjék céljaikat.

Etimológia

A szó „aspiráns” eredete a latin szó „aspirare”-ból származik, ami magában foglalja a „leheletet”, vagyis a szellőzést. Az aspiráns szó eredete az első században kezdődött, amikor az orvosok és mások megkezdték a szellőzés gyakorlatát. Az aspiráció kifejezés akkoriban a levegőből származó levegőt jelentette, amelyeket a szervezetbe szívnak. Az aspiráció a középkori latinban „aspirare”-ként jelent meg, ami magában foglalja a „leheletet”, vagyis a szellőzést. Az aspiráns szó eredete a 16. században vált nyilvánvalóvá, amikor az emberek elkezdték használni a szót azok számára, akik különféle pozíciókra törekedtek. Az aspiráns szót gyakran használták azok számára, akik politikai pozíciókra törekedtek, de a kifejezés azok számára is használatos volt, akik egy másik pozícióra törekedtek, például egy művészeti, tudományos, vagy akár egy spirituális pozícióra.

Jelentés különböző szótárakban

A szó „aspiráns” számos szótárban jelenik meg, de a jelentése között némi eltérés tapasztalható. Az Oxford English Dictionary szerint az aspiráns „egy olyan személy, aki komolyan reméli, hogy elérje a vágyott célt”. Az American Heritage Dictionary szerint az aspiráns „egy olyan személy, aki a vágyott célok elérésére törekszik”. A Webster’s New World College Dictionary szerint az aspiráns „egy olyan személy, aki szorgalmasan törekszik valami elérésére”.

Asszociációk

 • Álmodozás.
 • Célok.
 • Előrehaladás.
 • Motiváció.
 • Kitartás.
 • Kitűzött célok elérése.
 • Siker.
 • Bizalom.

Szinonimák

 1. Ambition.
 2. Aim.
 3. Desire.
 4. Hope.
 5. Longing.
 6. Pursuit.
 7. Striving.
 8. Yearning.

Példamondatok

 1. Az aspiráns újságírók készek voltak bármilyen kihívás elé állni.
 2. A karrierista aspiránsok megpróbálták elérni a szakmai siker legmagasabb fokát.
 3. Az aspiráns rendőrök szigorúan betartották a törvényeket.
 4. A küzdősportban versenyző aspiránsok minden nap szorgalmasan edzettek.
 5. Az aspiráns politikusok számos ígéretet tettek a szavazóknak.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: