Asztronómus szó jelentése

Az asztronómia a tudomány, amely a csillagászati és a világegyetem fizikai jelenségeivel foglalkozik. A szó jelentése „csillagtan” vagy „csillagászat”, és a csillagászok, akik ezen a területen dolgoznak, asztronómusoknak nevezik. Az asztronómusok többféle technikával és eszközzel tanulmányozzák a csillagokat, a bolygókat és a világegyetem más részeit. A csillagászok különböző csillagászati objektumok és jelenségek által okozott változásokat is tanulmányoznak, beleértve a csillagok fényét, a bolygók mozgását és a különböző csillagászati eseményeket.

Lexikológia

Az asztronómus lexikológiája egy olyan tudomány, amely az asztronómiai terminológiával foglalkozik. Az asztronómiai terminológiában szereplő szavak és kifejezések jelentéseit és ezek egymáshoz való viszonyát tanulmányozza. Az asztronómus lexikológiájának célja, hogy segítsen megérteni az asztronómiai terminológiát, és hogy a terminológiai fogalmak közötti kapcsolatokat megértsük. Az asztronómus lexikológia könyvtárakban és enciklopédiákban is megtalálható, de sok esetben az asztronómák saját lexikonjaikat is készítik. Az asztronómus lexikológiája segít az asztronómáknak megérteni az asztronómiai terminológiát és ezek közötti kapcsolatokat.

Etimológia

A szó etimológiája a görög astronomiai szó, astronomia származik. A szó eredete a görög asztron, ami „csillagot” jelent, és nomos, ami „törvényt” jelent. A szó tehát „csillagok törvényeit” jelenti. Az asztronómusok a csillagok mozgását és a bolygók mozgását tanulmányozzák, és megpróbálják megérteni a csillagok mozgásának törvényeit. Az asztronómusok az űrkutatásban is fontos szerepet játszanak, mivel a csillagok és bolygók mozgását és tulajdonságait tanulmányozzák, hogy megértsék a világegyetem működését és a világegyetemben lévő objektumok közötti kapcsolatokat.

Jelentés különböző szótárakban

Asztronómus szó jelentése a különböző szótárakban szerint, az asztronómus egy személy, aki az égbolttal foglalkozik, és kutatja a csillagok, bolygók, naprendszerek, és más távoli objektumok mozgását, fizikai tulajdonságait, és egyéb tulajdonságait. Az asztronómusok gyakran használnak távcsöveket, hogy megvizsgálják a csillagok, bolygók, naprendszerek és más távoli objektumok jellegzetességeit. Az asztronómusok az űrkutatásban is részt vesznek, és sokat kutatnak az űrben lévő objektumokról, mint például a meteorok, kisbolygók, ködök, és más lények. Az asztronómusok gyakran használnak számítógépes modellt is, hogy megértsék az égboltban lévő objektumok mozgását, és hogy megvizsgálják azokat a tulajdonságokat, amelyeket nem lehet megfigyelni távcsövek segítségével.

Asszociációk

Az asztronómusnak több különböző szerepe van, amelyek között szerepelnek a kutatások, a tanítás, a csillagászati események megfigyelése és az asztronómiai események megfigyelése. Az asztronómusok számos különböző módon járulhatnak hozzá a tudományhoz, beleértve a csillagászatot, a bolygókutatást, a galaxisok és kozmológia tanulmányozását, a csillagászati objektumok jellemzését, a csillagászati térképezést és a csillagászati adatok feldolgozását. Az asztronómusok számos műszert használnak a csillagászati objektumok észleléséhez, beleértve a távcsöveket, a rádióteleszkópokat, a lézerkövetőket, a színfotometriai műszereket és az infravörös teleszkópokat. Az asztronómusok képesek megfigyelni a csillagászati eseményeket, mint például a napfogyatkozásokat, a napkitöréseket, a közeli bolygók áthaladását és a csillagászati objektumok mozgását. Az asztronómusok számos új és érdekes csillagászati felfedezést tettek, beleértve a bolygók és kisbolygók kutatását, az exobolygók keresését, a kozmikus háttér sugárzás megfigyelését és a csillagok kémiai összetételének meghatározását.

Szinonimák

 1. csillagász.
 2. csillagvizsgáló.
 3. égbolt-kutató.
 4. űrkutató.
 5. planétakutató.
 6. asztrofizikus.
 7. galaktikai kutató.
 8. napfizikus.

Antonímák

Az asztronómus szó antonimái közé tartoznak olyan szavak, mint a geológus, a földrajz tanár, a meteorológus és a biológus. Ezek a szakemberek a Földön végzett kutatásokkal foglalkoznak, amelyek a Föld fizikai és biológiai tulajdonságaira koncentrálnak. Az asztronómusok viszont a világegyetem fizikai és biológiai jelenségeivel foglalkoznak. Közülük is a legtöbben a csillagászatot tanulmányozzák, amely a csillagok, galaxisok és más csillagrendszerek fizikai és biológiai jelenségeit vizsgálja.

Példamondatok

 1. Az asztronómusok sokat tanulmányozták a Naprendszer bolygóinak mozgását.
 2. Az asztronómusok kutatják a világegyetem működését.
 3. Az asztronómusok számos új csillagot fedeztek fel az égbolton.
 4. Az asztronómusok számos fontos felfedezést tettek a világegyetemről.
 5. Az asztronómusok számos mérést végeztek a csillagok és bolygók mozgásával kapcsolatban.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: