Áthálóz szó jelentése

Az áthálózás egy olyan informatikai fogalom, amely a hálózatok és a kapcsolódó eszközök közötti kapcsolatok létrehozására és fenntartására szolgál. Az áthálózás lehetővé teszi a különböző hálózatok közötti adatátvitelt, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára a különböző szolgáltatások és alkalmazások elérését. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az áthálózás fogalmának jelentését és előnyeit.

Lexikológia

Az áthálózás lehetővé teszi egy adatforgalmi hálózat két pontja közötti információközlést. Az áthálózás technológiája lehetővé teszi, hogy az egyik hálózati eszköz a másikhoz kapcsolódjon, és közvetlenül kommunikáljon. Ez a folyamat lehetővé teszi, hogy az egyik hálózati eszköz küldjen és fogadjon adatokat a másik hálózati eszköztől. Az áthálózás technológiájának köszönhetően a hálózatok között megoszthatók az adatok, és közös szolgáltatások hozzáférhetők. A hálózatok áthálózásával az információk között elérhetővé válnak a különböző hálózatokon, amelyek lehetővé teszik a különböző hálózatok közötti adatcserét.

Etimológia

A szó „áthálóz” eredete a 18. századi angol nyelvben található. A kifejezés először a 1780-as években jelent meg, amikor az angolok megpróbálták leírni az általuk használt „hálózatok” átalakítását. Ezek a hálózatok eredetileg különböző kövekkel és kötőanyagokkal készült építmények voltak, amelyeket a mezőgazdasági területeken használtak a szántóföldek elválasztására. Az angolok ekkor kezdték el használni a „áthálóz” kifejezést ahhoz, hogy leírják a folyamatot, amelyben a régi hálózatokat újjáépítették, hogy megfeleljenek a változó igényeknek. Azóta a szót a számítástechnikai hálózatok átalakítására is használják.

Jelentés különböző szótárakban

Az áthálózás (angolul: cross-referencing) a különböző szótárakban egy olyan folyamatnak nevezhető, amely segít megtalálni a megfelelő szót vagy kifejezést. A folyamat lényege, hogy a szótárban lévő szavakat egymáshoz kapcsoljuk, így egy adott szóhoz más szavakat is meg tudunk találni. Az áthálózás segíthet a szótárban használt szavak megtalálásában, és segíthet abban is, hogy az adott szót jobban megértsük. Például ha egy szótárban keresünk egy szót, mint például a „találkozás”, akkor az áthálózás segítségével meg tudjuk találni a kapcsolódó szavakat, mint például a „találkozó”, a „találkozási pont” és a „találkozási hely”. Az áthálózás segíthet abban is, hogy a szavakat jobban megértsük, mivel a kapcsolódó szavak segíthetnek a szó jelentésének jobb megértésében.

Asszociációk

 • Hálózat.
 • Router.
 • Modem.
 • Wifi.
 • Switch.
 • Kábel.
 • IP cím.

Szinonimák

Hálózat, háló, csomópontok, összeköttetés, kapcsolatrendszer, kommunikációs rendszer, telekommunikációs rendszer, infrastruktúra.

Példamondatok

 1. Az áthálózott hálózat biztonságosabbá teszi az online adatok tárolását.
 2. Az áthálózott hálózat segít a vállalatoknak közös erőforrásokhoz való hozzáférés biztosításában.
 3. Az áthálózott hálózatok lehetővé teszik a számítógépes rendszerek közötti kommunikációt.
 4. Az áthálózott hálózatok lehetővé teszik a távoli hozzáférést a számítógépes alkalmazásokhoz.
 5. Az áthálózott hálózatok lehetővé teszik, hogy különböző eszközök összekapcsolódjanak egymással.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: