Áthat szó jelentése

A „áthat” szó jelentése sokak számára ismeretlen lehet, de az igazság az, hogy sok használati módja van. Az áthat egy olyan kifejezés, amelyet különböző kultúrákban használnak, és sokféle módon értelmezhető. Az alábbi cikk megvizsgálja, hogy milyen jelentése van az áthat kifejezésnek, és milyen kultúrákban használják.

Lexikológia

A szó lexikológiája azt jelenti, hogy megvizsgáljuk a szó jelentését, a szó használatát és az egyes szavak közti kapcsolatokat. Az áthat szó lexikológiája például a következőkre koncentrál:

Az áthat szó jelentése. Az áthat szót sokféle módon használják, de általában azt jelenti, hogy a dolgok, események vagy emberek között lévő összefüggések erőteljesek és magával ragadóak.

Az áthat szó használata. Az áthat szót gyakran használják olyan kifejezésekben, mint „átható szomorúság”, „átható fájdalom” vagy „átható bűntudat”. Ezek a kifejezések azt jelzik, hogy a dolgok, események vagy emberek közötti összefüggés erőteljes és magával ragadó.

Az egyes szavak közti kapcsolatok. Az áthat szó gyakran használatos olyan kifejezésekben, mint „átható szomorúság” vagy „átható fájdalom”. Ezek a kifejezések arra utalnak, hogy az adott szituáció vagy tapasztalat erőteljes és magával ragadó. A kifejezés használata azt is jelzi, hogy a kapcsolódó szavak közti kapcsolat erőteljes és magával ragadó.

Etimológia

Az áthat szó eredete a görög „pathos” szóból származik, ami „szenvedést”, „szenvedést okozó” jelent. A szó eredetileg a tragédiákban használt szó volt, amely olyan szenvedést jelentett, amelyet az érzelmek, a helyzetek, a konfliktusok vagy más tényezők okoztak. Az áthat szót gyakran használják azzal a jelentéssel, hogy egy helyzet vagy érzelem áthatja a személyt, ami lehetővé teszi számára, hogy kifejezze a fájdalmát, bánatát vagy szomorúságát.

Jelentés különböző szótárakban

A szó „áthat” számos különböző szótárban szerepel, és mindegyikben eltérő jelentésekkel. Az Oxford English Dictionary szerint az „áthat” szó jelentése „a valami által okozott megváltoztatás, hatás vagy befolyás”. Az Urban Dictionary szerint az „áthat” jelentése „valami olyan hatást gyakorolni, ami nem látható, de érezhető”. A Merriam-Webster szerint az „áthat” jelentése „valami olyan hatást gyakorolni, ami látható, de nem érezhető”. Azt is jelentheti, hogy a helyzetet áthatja egy bizonyos érzés, hangulat vagy körülmény.

Asszociációk

Az „áthat” szó sokféle asszociációt ébreszthet az emberekben. A legtöbb embernek az első gondolata a rosszindulatú szellemek és szellemlények jut eszébe. Ezek a szellemlények sok kultúrában a gonosz erők képviselői, akik ártani akarnak az embereknek. Mások számára az „áthat” szó egyfajta misztikus kapcsolatot jelent a természetfelettivel, amely a mágikus vagy spirituális gyakorlatokhoz kapcsolódik. Az „áthat” szó még asszociálható a fenyegető, szorongást okozó érzéssel is. Az emberek gyakran használják ezt a szót a bizonytalanság, félelem és bizonytalanság leírására.

Szinonimák

 1. átkoz,.
 2. maldicsó,.
 3. átok,.
 4. átkol,.
 5. megvet,.
 6. megvetés,.
 7. megvető,.
 8. kárhoztat,.
 9. kárhoztatás,.
 10. elítél,.
 11. elítélés,.
 12. átkozódás,.
 13. mészárlás.

Antonímák

Az „áthat” szó antonimái közé tartoznak a segít, támogat, erősít, ösztönöz, inspirál és motivál. Ezek a szavak egy olyan támogató kontextust jelentenek, amely segít az embereknek abban, hogy elérjék céljaikat. A támogatás képes kihozni az emberekből a legjobbat, és segít megérteni, hogy milyen lehetőségek vannak előttük. A támogatás segít az embereknek abban, hogy elérjék céljaikat, miközben megőrzik önbizalmukat és bizalmat teremtenek környezetükben. Segíthet az embereknek abban, hogy jobb döntéseket hozzanak, és ösztönözheti őket abban, hogy elérjék céljaikat.

Példamondatok

at készíthetünk:

 1. Az átható hideg levegő végigfutott a nyakamon.
 2. A gonosz főgonosz átható tekintete megfagyasztotta a levegőt.
 3. Az átható sötétség a szobában szinte elnyomta a fényt.
 4. Az átható félelem elárasztotta a szívemet.
 5. Az átható szagok végigfutottak az orromon.
 6. Az átható szomorúság elérte a lelkem mélyét.
 7. Az átható szürke felhők elborították az eget.
 8. Az átható fájdalom kínozta a testem.
 9. Az átható titkok rejtve feküdnek a múltban.
 10. A sötét átható tekintetek elárasztották a terem szélét.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: