Átlagos szó jelentése

Az átlagos szó jelentése sokak számára homályos és általános. Az átlagos szót gyakran használjuk a mindennapi életben, de sokan nem tudják pontosan, hogy mit jelent. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy mi az átlagos szó jelentése, és hogyan használjuk a mindennapi életben.

Lexikológia

Az „átlagos” szó egy olyan kifejezés, amely azt jelenti, hogy az adott dolog, mint például egy szám, közepes. Ez azt jelenti, hogy a számok nagy része, amelyek tartoznak a tárgyhoz, nem magasak, de nem is alacsonyak. Az átlagos szó gyakran a statisztikában vagy a matematikában használatos. Például, ha egy csoport emberek közötti átlagos magasságot szeretnénk kiszámítani, akkor a csoport összes tagjának magasságát összeadnánk, és megosztanánk a csoport tagjainak számával. Az eredmény az átlagos magasság lenne.

Etimológia

Az átlagos szó eredete nagyon régre nyúlik vissza. Az első nyomok a 14. században jelentek meg az angol nyelvben, amikor az átlag szó először megjelent. Az átlag szó használata akkoriban arra utalt, hogy egy adott számítás vagy mérés közepes értéke. Az átlagos szó később egyre többféle értelemben használatos lett, és úgy lett elfogadva, hogy az egy adott csoportban található összes elem közepes értékét jelenti. Az átlagos szó ma már sokféleképpen használatos, és arra utal, hogy egy adott csoportban található összes elem közepes értékét jelenti.

Jelentés különböző szótárakban

A szó jelentése a különböző szótárakban nagyon eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint az „átlagos” szó jelentése „normális, átlagos, szokásos, elvárt”. A Webster’s Dictionary szerint az „átlagos” szó jelentése „tipikus, átlagos, átlagos, átlagos”, míg az American Heritage Dictionary szerint az „átlagos” szó jelentése „átlagos, átlagos, átlagos, közönséges”. A Cambridge Dictionary szerint az „átlagos” szó jelentése „átlagos, közönséges, szokásos, elvárt”. Mindezek alapján úgy tűnik, hogy az „átlagos” szó jelentése a különböző szótárakban nagyon hasonló.

Asszociációk

 • átlag.
 • szám.
 • medián.
 • közepes.
 • átlagos teljesítmény.
 • átlagos szint.
 • átlagos méret.

Szinonimák

: közepes, átlagos, átlag, normál, szokásos, megszokott, általános, rendes.

Példamondatok

 1. Az átlagos ember csak akkor tud sikeres lenni, ha keményen dolgozik.
 2. Az átlagos munkanapom 8 órából áll.
 3. Az átlagos árú termékek minősége nem elég jó.
 4. Az átlagos napi szükségleteinket a boltokban elérhető termékekkel tudjuk kielégíteni.
 5. Az átlagos költségvetésünk alapján évente két utazást tervezünk.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: