Átlényegül szó jelentése

Az átlényegülés egy olyan kifejezés, amelyet gyakran használnak az emberek, hogy leírják a változást, amelyet a dolgokon átmennek. Ez a kifejezés többféleképpen is értelmezhető, és számos különböző kontextusban használható. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az átlényegülés szó jelentését, hogy megértsük, mikor és hogyan használhatjuk ezt a kifejezést.

Lexikológia

A szó átlényegülése azt jelenti, hogy egy szó jelentését átformáljuk, hogy jobban illeszkedjen a környezetünkhöz. Ez a folyamat lehetővé teszi, hogy a szavak más módon fejezzék ki a gondolatainkat, és ezáltal nagyobb hatást gyakoroljanak a közönségre. Szó átlényegülése lehetővé teszi, hogy a szavakat újraértelmezzük, és felhasználjuk őket más kontextusokban. Ez a folyamat segít abban, hogy a szavakat mélyebb, összetettebb szinten értelmezzük, és ezáltal hatékonyabb kommunikációt teremtsünk.

Etimológia

Az átlényegül szó eredete a latin lényeg szóból származik. A lényeg szó jelentése a lényeg lényeges tulajdonsága, különleges jellemzője. A latin lényeg szóból származik az átlényegül kifejezés, ami azt jelenti, hogy a lényeg tulajdonságai átadódnak, átalakulnak, megváltoznak.

Az átlényegül szó először a 17. században jelent meg, amikor a filozófusok elkezdték a lényeg és a jelenség közötti különbségeket kutatni. A kifejezés azóta is széles körben használatos a filozófiai és a tudományos diskurzusokban, ahol a lényeg megváltozását jelenti.

Jelentés különböző szótárakban

A szó jelentését a különböző szótárakban általában úgy definiálják, mint „egy szó vagy kifejezés, amelyet az emberek egy adott kontextusban használnak, hogy egy konkrét eseményt, dolgot vagy ötletet jelentsenek”. A jelentés egyéni és kulturális összetevőkre épülhet, amelyek egy adott közösség számára eltérőek lehetnek. Az egyes szavak jelentése azonban általában megváltozhat, ha azokat más nyelvterületeken, kultúrákban és kontextusokban használják.

Asszociációk

ént a következőket jelentheti:

 • összefoglalás,.
 • összegzés,.
 • összefűzés,.
 • összevonás,.
 • összetétele,.
 • szintézis.

Szinonimák

 1. összefoglal,.
 2. szintetizál,.
 3. összegz,.
 4. összefoglaló,.
 5. összegző,.
 6. szintetizáló,.
 7. összegződik,.
 8. összefoglalódik,.
 9. tömörít,.
 10. összegzi.

Példamondatok

 • A három órás előadás átlényegül annyit jelent, hogy sok információt kaptunk.
 • Az egész projekt átlényegül annyit, hogy sikerült elérni a kívánt eredményt.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: