Átstilizál szó jelentése

Az átstilizálás egy olyan folyamat, amelynek során egy adott műalkotás, ruhadarab vagy bármilyen más tárgy átalakításra kerül. Ez lehetővé teszi a megjelenés megváltoztatását, hogy illeszkedjen a modern kor igényeihez, vagy hogy megfeleljen az egyén személyes ízlésének. Az átstilizálás során a külső megjelenés mellett számos más szempont is figyelembe vehető, például az anyagok, a szerkezet, a méret és a funkció. Ebben a cikkben a átstilizálás szó jelentését fogjuk megvizsgálni, és megvizsgáljuk, hogy milyen módon használhatjuk ezt a technikát a különböző alkotások megváltoztatására.

Lexikológia

Szó átstilizálásnak nevezzük azt a folyamatot, amelynek során egy szó eredeti jelentését átalakítjuk másra. A szó átszabása a szóhasználatban a legtöbb esetben különböző kulturális kontextusokban, szövegekben és közösségekben használt kifejezések átalakítását jelenti. Az átstilizálás lehetővé teszi, hogy egy szó újrahasznosításával új jelentést adjunk neki, ami újfajta kifejezőerőt ad a szónak. A szó átstilizálása lehetővé teszi, hogy a szóhasználatot a kontextusnak megfelelően átalakítsuk, hogy kifejezzük azt, amit szeretnénk.

Etimológia

A kifejezés „átstilizál” a köznyelvben gyakran használt szó, de az eredete nem feltétlenül ismert. A legvalószínűbb magyarázat szerint a szó a 19. században született, amikor a divatiparban az öltözködés stílusát újragondolták. A divattervezők és más művészek újragondolták a régi stílusokat, amiért az átstilizálás kifejezést használták. A kifejezés azóta is használatban van, de ma már nem csak a divatiparban használják. Ma már sokféle területen használják, például a művészet, a vegyipar, az informatika és még sok más terület.

Jelentés különböző szótárakban

A szó „átstilizál” számos különböző szótárban eltérő jelentést kaphat. Az Oxford English Dictionary szerint az átstilizál szó „az öltözködést, viselkedést vagy más dolgokat újraformázni, új stílusban megváltoztatni” jelenti. Egy másik szótár, az American Heritage Dictionary szerint az átstilizál szó „az öltözködést, viselkedést vagy más dolgokat úgy átalakítani, hogy megfeleljenek az aktuális divatoknak, és megfeleljenek az új stílusoknak” jelenti. A Cambridge Dictionary szerint az átstilizál szó „valamit úgy megváltoztatni, hogy megfeleljenek az aktuális divatoknak és stílusoknak” jelenti.

Asszociációk

– stílusos, elegáns, modern, kifinomult, kreatív, trendi, színes, egyedi.

Szinonimák

  1. Formál, alakít, deformál, átdolgoz, átalakít, átformál, átrajzol, átír, átrendez, áthelyez.
  2. Átépít, áttervez, módosít, átalakít, átdolgoz, átformál, átrajzol, átír, átrendez, áthelyez.
  3. Reformál, átszab, átdolgoz, átformál, átrajzol, átír, átrendez, áthelyez.
  4. Variál, átszab, átdolgoz, átformál, átrajzol, átír, átrendez, áthelyez.
  5. Átváltoztat, átszab, átdolgoz, átformál, átrajzol, átír, átrendez, áthelyez.

Példamondatok

készítése.

  1. Az átstilizált ruhája nagyon elegánsnak tűnt.
  2. Az átstilizált dizájn nagyon modernnek hatott.
  3. Az átstilizált logó sokkal jobban illeszkedett a márka arculatához.
  4. Az átstilizált weboldal sokkal jobban megfelelt a felhasználói igényeknek.
  5. Az átstilizált helyszín sokkal jobban kiemelte a film dramatikus jeleneteit.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: