Átszerel szó jelentése

A szó, „átszerel” egy olyan kifejezés, amelyet gyakran használnak a számítógépes technológiával kapcsolatban. Az átszerelés egy olyan folyamat, amelynek során egy adott számítógépes rendszer átalakítása történik. Az átszerelés lehetővé teszi egy adott számítógépes rendszer számára, hogy megfeleljen egy újabb, frissebb verzióhoz, amelynek köszönhetően a számítógép jobb teljesítményt biztosít. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk, hogy mi az átszerelés és hogyan lehet ezt elvégezni.

Lexikológia

Az átszerelés egy olyan folyamat, amely során egy szót átalakítanak egy másik szóvá. Az átszerelés gyakran használatos olyan szövegekben, amelyekben a szókincs kifejezéseinek megújítása szükséges, hogy a szöveg érthetőbb legyen. Az átszerelés segít a szöveg áramlásának javításában, és a szöveg olvasóinak jobb érthetőséget biztosít. Az átszerelés lehetővé teszi, hogy a szerző egy adott szövegben használt szavakat más szavakkal helyettesítse, miközben a szöveg üzenetének megőrzése érdekében a mondanivaló ugyanaz marad.

Etimológia

A szó „átszerel” eredetileg a nyelvtanban használt „átírás” szóból ered. Az átírás a különböző nyelvek közötti átfordítást jelenti, amikor egy szöveg eredeti nyelvéről egy másikra átírják. Az átíráshoz hasonlóan, az átszerelés olyan folyamat, amely során egy szöveg eredeti formájából egy másikba átfordítják. Elsősorban a számítógépes programozásban használják, ahol a programozók egy már létező programot módosítanak, hogy megfeleljenek az új igényeknek. A programozók átszerelik a programot, hogy megfeleljenek a felhasználói igényeknek, és hogy jobb teljesítményt nyújtsanak.

Jelentés különböző szótárakban

Az átszerelés szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. A Merriam-Webster szótár szerint az átszerelés „a berendezés vagy a szerkezet átalakítása, áthelyezése vagy újra szerelése”. A Cambridge English Dictionary szerint az átszerelés „a valamiből összeállított dolgok áthelyezése, átalakítása vagy újra szerelése”. A Collins Dictionary szerint az átszerelés „a rendszer részeinek áthelyezése, átalakítása vagy újra szerelése”. Az Oxford Living Dictionary szerint az átszerelés „a rendszer vagy berendezés áthelyezése, átalakítása vagy újra szerelése”.

Asszociációk

 • szerszámok.
 • autó.
 • motor.
 • áramkör.
 • kábel.
 • javítás.
 • csavarhúzó.
 • szerelő.
 • csatlakozó.
 • vezeték.

Szinonimák

 1. Átállít.
 2. Áthelyez.
 3. Áthelyezés.
 4. Átrendez.
 5. Átalakít.
 6. Cserél.
 7. Újrarendez.
 8. Felújít.
 9. Átrak.
 10. Áttelepít.

Példamondatok

at alkothatunk:

 1. A szerelő átszerelte a gép motort.
 2. A szerelők átszerelték a lámpák vezetékeit.
 3. A szerelő átszerelte a számítógép alaplapját.
 4. A szerelő átszerelte a számítógép hűtőrendszerét.
 5. A szerelők átszerelték a klímaberendezés vezérlőegységét.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: