Átúszik szó jelentése

A „átúszik” kifejezés sokféleképpen használható, és számos jelentéssel bír. Az alábbi cikkben bemutatjuk, hogy milyen kontextusokban használják ezt a szót, valamint hogy miben különbözik a hasonló kifejezésektől.

Lexikológia

A szó lexikológiája a szókincs szakaszát jelenti, amely a szavak, kifejezések és kifejezések jelentésének, használatának és egymáshoz való viszonyának tanulmányozását jelenti. A lexikológia a szókincs szerkezetét és a szavak jelentését vizsgálja. A lexikológiai vizsgálatok lehetővé teszik, hogy megértsük, hogyan működik a nyelv, hogyan működik a szókincs és hogyan használják a szavakat. A lexikológiai elemzés segít megérteni, hogy milyen szavak között különböző jelentésű szavak vannak, hogyan alkotnak kapcsolatot egymással, és hogyan lehet ezeket a kapcsolatokat használni a nyelv használatában. A lexikológiai elemzés lehetővé teszi, hogy megértsük, hogyan használjuk a szavakat, és hogyan lehet ezeket a szavakat kombinálni más szavakkal, hogy kifejezéseket és kifejezéseket hozzunk létre.

Etimológia

A szó „átúszik” etimológiája visszavezethető az angol „over-swim” szóhoz, amelyet először a 17. században használtak. A szó összetétele a „over” és a „swim” szavakból ered, amelyeket külön-külön is használtak. A „over” szó azt jelenti, hogy „túl” vagy „át”, míg a „swim” szó a „úszás” jelentését hordozza. Ez a két szó összetétele adja meg az „átúszik” jelentését. Az angol szó „over-swim” számos nyelvre lefordítható, köztük a magyar nyelvre is, ahol a szó „átúszik”-ként ismert.

Jelentés különböző szótárakban

Az átúszás szó jelentése különböző szótárakban eltérő módon értelmezhető. Az Oxford English Dictionary szerint az átúszás „egy medencéből vagy más víztestből egy másikba való átjutás úszással vagy más módon” jelenti. A Merriam-Webster szótár szerint az átúszás „a víz alatti átjutás úszással vagy más módon” jelenti. A Cambridge English Dictionary szerint az átúszás „valaki úszásával vagy más módon valamilyen távolságot egy medencéből vagy más víztestből egy másikba történő átjutását” jelenti. Mindegyik szótár felhasználóbarát módon meghatározza az átúszás fogalmát, és könnyen megérthető.

Asszociációk

Az átúszik szó sokféle asszociációt vált ki az emberekben. Számukra ez a szó gyakran összekapcsolódik a szabadsággal, a szabadságvágytal, az új kalandokkal, a szeretet és a kötődés megőrzésével, az új tapasztalatokkal és a kihívásokkal való szembesüléssel. Az átúszás egy olyan tevékenység, amelyet sokan szívesen végeznek, mivel ez egy különleges élmény, amely sokféle módon kifejezheti az érzelmeket. Az átúszás egy olyan tevékenység, amely segít a személynek abban, hogy kapcsolatot teremtsen másokkal, és a szeretet és az együttérzés megmutatásával jobban megértsen másokat. Az átúszás segít a személynek abban is, hogy jobban megértsen önmagát, és jobban megértsen másokat.

Szinonimák

 • úszik.
 • úszkál.
 • evez.
 • úszódzik.
 • úszogat.
 • úszik át.

Antonímák

Az „átúszik” szó antonimái közé tartozik a „nem átúszik”, „nem átmegy”, „elakad”, és „visszafordul”. Az „átúszik” szó egy olyan szó, amely egy folyamat vagy egy esemény befejezését jelenti. Az antonimák ezzel szemben azt jelentik, hogy a folyamat vagy esemény megáll, megtorpan, vagy visszafordul. Az antonimák a kifejezés egy másik oldalát képviselik, amely azt jelenti, hogy a folyamat vagy esemény nem jut el a végső céljához.

Példamondatok

 1. A szívem átúszik az örömtől, amikor a gyerekeim mosolyognak.
 2. Az átúszók először összegyűjtötték a felszerelést, majd a vízbe ugrottak.
 3. Az átúszók komoly készségeket és erőfeszítéseket igényelnek ahhoz, hogy sikeresen teljesítsék a feladatot.
 4. Az átúszás egy nagyszerű módja annak, hogy kikapcsolódhassunk a mindennapos stressztől.
 5. A gyerekek nagy örömmel átúszták a tavat, hogy elérhessék a vízpartot.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: