Augusztus szó jelentése

Az augusztus a nyolcadik hónap az évnek, és sok ember számára ez az utolsó hónap nyáron. A név eredete a római mitológiához köthető, amikor a rómaiak Augustus Caesar császárral tisztelték meg. A hónapban sok ünnep van, és sok kultúra és népcsoport számára ez a hónap jelenti a szüreti szezon kezdetét. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az augusztus szó jelentését, és megvizsgáljuk, hogy ez hogyan kapcsolódik a római mitológiához és a szokásokhoz.

Lexikológia

Augusztus egy fontos hónap az évben, mivel számos ünnepet és jelentős eseményt ünneplünk. Augusztus az első hónap a nyári szünetekben, és minden évben különleges ünnepekkel és eseményekkel teli. Az Egyesült Államokban augusztusban van a Nemzeti Barbecue Hónap, az Állami Függetlenség Napja, a Nemzeti Könyvhét és az Egyesült Államok Függetlenség Napja. Egyes országokban augusztusban ünneplik a Nemzeti Nőnapot és a Nemzeti Függetlenség Napját.

Augusztus egy olyan hónap is, amikor sokan pihennek, és a családok összegyűlnek. Az emberek és a városok számos különböző ünnepséget és fesztivált szerveznek, hogy ünnepeljék ezt a fontos hónapot. Az augusztusi fesztiválok között megtalálhatók a királyi fesztiválok, a városi fesztiválok, a nemzeti ünnepek és még sok más.

Etimológia

A szó eredete több mint 2000 évre nyúlik vissza, amikor a rómaiak akkor használták a „augustus” kifejezést, amikor az első császár, Augustus Caesar, az egyik legerősebb császár volt. Az augustus szó a latin „augustus” szóból származik, ami magasztosat jelent. Az akkoriban érvényben lévő jogszabályok szerint Augustus Caesar különleges jogokat kapott, amelyeket mások nem kaptak, és ezt a szót használták arra, hogy kifejezzék ezt a különleges státuszt. Augustus Caesar volt az első császár, aki különleges jogokat kapott, amelyeket mások nem kaptak. Augustus Caesar korában a hónapot is neki ajánlották, és a hónap neve is Augustus Caesar nevét vette fel.

Jelentés különböző szótárakban

Augusztus a 8. hónap az évben, de a különböző szótárakban a szó jelentése is eltérő. Az Oxford English Dictionary szerint a szó jelentése „a nyolcadik hónap az évben, amelyet az antik rómaiak Rómulus uralkodásának kezdetére társítottak”. A Merriam-Webster szótár szerint a szó jelentése „az év nyolcadik hónapja, amelyet az antik rómaiak Rómulus uralkodásának kezdetéhez kötöttek”. A Cambridge Dictionary szerint a szó jelentése „a nyolcadik hónap az évben, amelyet az antik rómaiak Rómulus uralkodásának kezdetéhez kötöttek”. A Wiktionary szerint a szó jelentése „az év nyolcadik hónapja, amelyet az antik rómaiak Rómulus uralkodásának kezdetéhez kötöttek”.

Asszociációk

– nyár, meleg, strand, szabadság, szünet, élmények, pihenés, vakáció, grillezés, sütögetés, színpadi tűzijáték, napozás.

Szinonimák

 1. Századforduló.
 2. Nyár.
 3. Napos hónap.
 4. Érés.
 5. Egyenlőség.
 6. Évad.
 7. Barátság.
 8. Szüret.
 9. Bőség.
 10. Fényesség.

Példamondatok

 1. Készüljünk fel a nagy augusztusi nyaralásra!.
 2. Az augusztusi hónapban a hőmérséklet magasabb, mint a többi hónapban.
 3. A legjobb barátnőm születésnapja augusztusban van.
 4. Augusztusban sok helyen tartanak fesztiválokat.
 5. Az augusztusi napok hosszabbak, mint a többi hónapban.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: