Aulikus szó jelentése

Az „aulikus” szó egy olyan szó, amelyet gyakran használnak a különböző tudományokban és más művészeti ágakban. A szó jelentése eltérő lehet, attól függően, hogy milyen kontextusban használják. Az alábbi cikk részletesen megvizsgálja a szó jelentését, és megvizsgálja, hogy milyen kontextusokban használják.

Lexikológia

Aulikus egy középkori latin szó, amelyet a középkori irodalom szerzői használtak, hogy leírják az uralkodói szolgálókat. Az aulikusok szolgálták az uralkodót, és felelősek voltak a királyi udvar minden részletének szervezéséért. Aulikusok voltak a királyi udvarban, aki készítették elő a királyi díszszertartásokat, és biztosították a királyi lakosztályok kényelmét. Az aulikusoknak jelen kellett lenniük minden királyi eseményen, és felelősek voltak a királyi ajándékok kiosztásáért. Az aulikusok közvetítették az uralkodó kívánságait és parancsait a királyi udvarban, és biztosították, hogy minden zavartalanul működjön. Az aulikusoknak tájékozottnak kellett lenniük a királyi protokoll és szokások tekintetében, valamint a királyi udvartól kapott információkkal is rendelkezniük kellett.

Etimológia

A „aulikus” szó eredete az ógörög „aulos” szóból ered, ami egy fajta szájharmonikát jelent. A szót először az ógörög költő, Homérosz használta az Illiászban, mint egy hangszer nevét. Az aulos egy állandóan jelenlévő hangszer volt a görög kultúrában, és többféle formában is létezett. Az aulos egyik legismertebb formája a „diaulos”, ami két szájharmonika-szerű hangszert tartalmazott, melyeket egymás mellett helyeztek el. A diaulos egyik hangszerén színes szalagok és díszek voltak, melyek a hangot színezték. Az aulosokat szokás volt a görög tragédiákban és komédiákban használni. Az aulosok segítségével a színészek a jelenetekhez különféle zenei aláfestést adtak, és kifejezték az érzelmi állapotokat. A görögök szerint az aulosoknak különleges képességeik voltak, és képesek voltak közvetíteni az emberek között.

Jelentés különböző szótárakban

Az aulikus szó számos szótárban különböző jelentéssel szerepel. Az Oxford English Dictionary szerint az aulikus szó „családias, bensőséges, vidám, vagy közvetlen hangulatot” jelent. Az American Heritage Dictionary szerint az aulikus szó „családias, bensőséges, vidám, vagy közvetlen hangulatot jelent, amely egy közösségben vagy baráti társaságban jelen van”. A Merriam-Webster szerint az aulikus szó „egy közvetlen és közösségi hangulatot jelent, amelyet egy közösség vagy baráti társaság jelenléte teremt”. Az Urban Dictionary szerint az aulikus szó „egy olyan szó, amely leírja a közösségi hangulatot, amelyet egy baráti társaság jelenléte teremt”.

Asszociációk

 • hangos.
 • koncert.
 • színpadi.
 • szimfónia.
 • muzsika.
 • karmester.
 • zene.
 • szólista.
 • közönség.
 • színpad.

Szinonimák

 1. Anomális.
 2. Különös.
 3. Furcsa.
 4. Egyedi.
 5. Különc.
 6. Eredeti.
 7. Extravagáns.
 8. Meglepő.
 9. Sajátos.
 10. Különleges.

Példamondatok

 1. Az aulikus koncerten az előadók egyedi hangszereket használtak.
 2. Az aulikus zene számomra nyugtató és energiát adó.
 3. Az aulikus szobában számos művész mutatta be alkotásait.
 4. Az aulikus koncert élményeket nyújtott a hallgatóságnak.
 5. Az aulikus hangok hatására könnyen elmerülhetünk a zene által teremtett varázslatos világban.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: