Autóbusz szó jelentése

Az autóbusz egy olyan jármű, amelyet általában a tömegközlekedéshez használnak, hogy embereket szállítsanak egyik helyről a másikra. Az autóbuszok többféle módon is használhatók, például a tömegközlekedésben, a személyszállításban, a csoportos utazásokban, a városi közlekedésben és még sok másban. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az autóbusz szó jelentését, és közelebbről megvizsgáljuk, hogy milyen feladatokat végeznek az autóbuszok.

Lexikológia

Az autóbusz lexikológiája a járművek közötti szállításban használt autóbuszokra vonatkozik. Az autóbuszok különböző konfigurációkban kaphatók, beleértve a kétfokozatú, háromfokozatú, négyfokozatú és ötfokozatú buszokat, amelyek a különböző méretű utasok és csomagok szállítására készültek. Az autóbuszok különböző típusú motorokkal is rendelkezhetnek, beleértve a dízel, benzin, hibrid és elektromos motorokat. Az autóbuszok számos kiegészítővel is rendelkezhetnek, beleértve a légkondicionálókat, a hangrendszert, a távirányítós ajtókat és a különböző biztonsági berendezéseket. Az autóbuszok számos alkalmazáshoz is használhatók, beleértve a személyszállítást, a csomagok szállítását, a városi turizmust, a távolsági utazást, a szórakoztató célú utazásokat és még sok mást.

Etimológia

Az autóbusz szó eredete a 19. század végén kezdődik. A szó eredetileg az autómozdonyból és a buszból származik. Az autómozdony egy olyan önvezető jármű, amelyet eredetileg a vasúti szállításra használtak. A busz szó eredete pedig a francia „omnibusz” szóból származik, amelyet a 19. század elején használtak az országúti szállításra. Az autóbusz szó eredetileg az autómozdony és a busz szavak összevonásából származik. Az autóbusz szó elterjedése a 20. század elejére tehető, amikor a közúti szállításban használt járművek kezdtek elterjedni. Az autóbusz szó azóta is használatban van, és a mai napig használják a közúti szállításra.

Jelentés különböző szótárakban

Az autóbusz szó jelentése a szótárakban eltérő. A Merriam-Webster szótárban az autóbusz szó jelentése „egy hatalmas, több szintes, általában közforgalmú jármű, amelyet vezető vezet és amelyet általában több utas számára használnak.” A Cambridge Dictionary szerint az autóbusz szó jelentése „egy nagy, sok utassal felszerelt jármű, amelyet vezető vezet és amelyet általában több helyről több helyre szállít.” Az Oxford Dictionary szerint az autóbusz szó jelentése „egy több szintes, általában közforgalmú jármű, amelyet vezető vezet és amelyet általában több utas számára használnak.”.

Asszociációk

Az autóbuszok számos különböző asszociációt hordoznak magukban. Az emberek számára az autóbuszok az utazás, a városi lét, a szabadság és a közlekedés szimbólumai. Az autóbuszok a közlekedés közösségi módját jelentik, amelyek lehetővé teszik az emberek számára, hogy közös célok felé közösen haladjanak. Az autóbuszok számos különböző kulturális jelentést is hordoznak, amelyek tükrözik a helyi hagyományokat és szokásokat. Az autóbuszok számos különböző élményt is jelentenek, amelyek lehetővé teszik az emberek számára, hogy közösen élvezhessék a közlekedés élményét. Az autóbuszok számos olyan hasznos szolgáltatást is kínálnak, amelyek megkönnyítik a közlekedést és lehetővé teszik az emberek számára, hogy közösen élvezhessék a közlekedés előnyeit.

Szinonimák

Autóbusz:
Busz, Autobusz, Jármű, Közlekedési eszköz, Személyszállító.

Antonímák

Autóbusz antonimák közé tartozhatnak a repülőgépek, a teherszállító járművek, a vonatok és a személyszállító hajók. Ezek a járművek mind hasonló célokat szolgálnak, de más módon közlekednek. A repülőgépek a légtérben repülnek, a teherszállító járművek az úton közlekednek, a vonatok a vasúti hálózatokon közlekednek, míg a személyszállító hajók a vízi útvonalakon közlekednek. Mindegyik járműnek megvan a maga előnye és hátránya, így fontos, hogy az utasok megfontolják, melyik megoldás a legjobb számukra.

Példamondatok

  1. Az autóbusz megérkezett a megállóba.
  2. Az autóbuszt a következő megállóig vezetem.
  3. Az autóbuszt úgy kell vezetni, hogy biztonságosan megérkezzünk a célállomásra.
  4. Az autóbuszokat különféle helyeken használják.
  5. Az autóbuszok számára külön járdák vannak a városban.
  6. Az autóbuszok sok utast szállítanak naponta.
  7. Az autóbuszokon belül szigorú szabályok vannak.
  8. Az autóbuszokon lehetőség van fizetni készpénzzel és bankkártyával is.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: