Autóforgalom szó jelentése

Az autóforgalom olyan járművek összessége, amelyek a közutakon közlekednek. Az autóforgalom szó magában foglalja a személyautókat, a kamionokat, a buszokat, a motorokat és a motorkerékpárokat is. A közutakon közlekedő járműveknek meg kell felelniük a közlekedési szabályoknak, hogy biztosítsák a biztonságos közlekedést. Az autóforgalom meghatározása szorosan összefügg a közlekedés biztonságával, és számos tényező, például a forgalomirányítás, a járművezetők képzése, a közúti infrastruktúra és a közlekedési törvények befolyásolják.

Lexikológia

Autóforgalom egyfajta forgalom, amely autókra vonatkozik. Autóforgalom az autók számát, a forgalom sebességét és a forgalom típusait jelenti. Autóforgalom lehet forgalom a városban, autópályán, autóúton, vagy akár egy út mentén. Autóforgalom lehetnek autósok, motorosok, autóbuszok, teherautók, vagy akár személygépkocsik. Autóforgalom az autók számának és sebességének mérésére is használható. A forgalom típusától függően a közlekedés biztonságosabbá válhat. Például, ha a forgalom túlterheltségét figyelembe veszik, akkor a forgalom sebessége csökkenthető, és a közlekedés biztonságosabbá válik. Autóforgalom mérésével az autósok és a közlekedés biztonságossága javítható.

Etimológia

A szó „autóforgalom” eredete a 19. század végén kezdődött, amikor a motoros autók megjelentek az utakon. Az első autók egymással versengtek a sebességért, és egyre többen szállították az embereket és a tárgyakat. Az autóforgalom eredete tehát a motorizált autók megjelenésével kezdődött. Az első autók megjelenésével együtt az autóforgalom is elkezdett növekedni, ami sokkal komolyabb biztonsági és közlekedési előírásokat tett szükségessé. Az autóforgalom szabályozásának egyik legfontosabb célja az volt, hogy biztosítsa a biztonságos közlekedést és a közlekedők közötti egyenlő bánásmódot. Az autóforgalom szabályozásának eredményeképpen számos szabály és rendelkezés lépett életbe, amelyek segítettek a biztonságos közlekedés biztosításában. Ezek a szabályok és rendelkezések között szerepelnek a kötelező biztosítások, a közutak megfelelő karbantartása, a közlekedés korlátozása, az autósok kötelező képzése, stb. Ezek a szabályok és rendelkezések ma is érvényesek, és segítik a biztonságos és szabályos autóforgalmat.

Jelentés különböző szótárakban

A szótárak szerint az autóforgalom szó jelentése a következő: Autóforgalom (más néven motoros forgalom) olyan járművek összességét jelenti, amelyek közúti útvonalakon haladnak és szállítják az utasokat és a rakományt. A motoros forgalom az autók, a buszok, a kamionok és a motoros járművek összességét jelenti. Autóforgalomnak is nevezik az autók létszámát, ami egy adott időszakban egy adott úton halad. Az autóforgalom a közlekedés szempontjából fontos, mivel a közúti forgalom megtervezéséhez és irányításához szükséges információkat szolgáltatja.

Asszociációk

 • autópálya.
 • közlekedés.
 • közúti baleset.
 • sofőr.
 • dugó.
 • sebességkorlát.
 • benzinár.

Szinonimák

 1. Autós közlekedés.
 2. Kocsiközlekedés.
 3. Gépjárműforgalom.
 4. Járműközlekedés.
 5. Autózás.
 6. Közutakon közlekedés.
 7. Autóvezetés.
 8. Autóhálózat.
 9. Autóutak.
 10. Autópályák.

Példamondatok

 1. Az autóforgalom a városban egyre nagyobb.
 2. Az autóforgalom csökkentése érdekében a város vezetői új parkolási tarifákat vezettek be.
 3. Az autóforgalom növekedése miatt a városban a dugók gyakoribbá váltak.
 4. Az autóforgalom csökkentését célozva a város vezetői korlátozták a közterületi parkolást.
 5. Az autóforgalom növekedésével együtt a környezetszennyezés is emelkedik.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: