Automobil szó jelentése

Az autók világszerte népszerűek. Az autók a közlekedés, a szabad mozgás és a kényelem egyik legnépszerűbb módja. Az autók nagyban hozzájárultak az emberek életének megkönnyítéséhez, és az utazások gyorsabbá és kényelmesebbé tételéhez. A kifejezés „automobil” eredetileg a francia nyelvből származik, és azt jelenti, hogy „mozgó jármű”. A kifejezés ma már világszerte használatos, és számos országban az autók jelentik a legnépszerűbb személyi közlekedési eszközöket. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy milyen jelentése van a „automobil” szónak.

Lexikológia

Az automobil egy különleges típusú jármű, amelyet általában olyan célra terveztek, hogy személyeket és tárgyakat szállítsanak. Az automobilokat leggyakrabban úgy tervezték, hogy az úton közlekedjenek, és általában motorral hajtják őket. A motorok lehetnek benzin, gázolaj vagy elektromos, és általában a járművek alján találhatók. Az automobiloknak sokféle típusa van, beleértve a személyautókat, a kamionokat, a teherautókat és a buszokat. Az automobiloknak számos előnye van, beleértve a kényelmet, a gyorsabb utazási sebességet, a több személy szállítását és a kisebb parkolási helyeket. Az automobiloknak azonban hátrányai is vannak, beleértve a környezetszennyezést, a magas üzemanyag-fogyasztást és a balesetek kockázatát.

Etimológia

A szó „automobil” eredetét a 19. század végéig vezethetjük vissza. A szó eredetileg a görög „autós” és a latin „mobilis” szavakból származik. A „autós” szó jelentése „magától mozgó”, míg a „mobilis” szó jelentése „mozgásra képes”. A szó először az 1801-es franciaországi „Encyclopédie méthodique” című enciklopédiában jelent meg. Az enciklopédia „automobil”-ként definiálta a motoros járműveket. A szó azóta széles körben használatos az autókra vonatkozóan.

Jelentés különböző szótárakban

Az Oxford English Dictionary szerint az ‘automobil’ szó jelentése egy olyan jármű, amelyet általában egy vagy több motor hajt, és amelyet egy vezető vezet. Az Oxford Dictionary of Automotive Technology szerint az ‘automobil’ egy olyan jármű, amelyet általában egy motor hajt, és amelyet általában egy vezető vezet. A Merriam-Webster szerint az ‘automobil’ egy olyan jármű, amelyet általában egy motor hajt, és amelyet egy vezető vezet. Az Encyclopedia Britannica szerint az ‘automobil’ egy olyan jármű, amelyet általában egy motor hajt, és amelyet egy vezető vezet. Az Automotive Dictionary szerint az ‘automobil’ egy olyan jármű, amelyet általában egy motor hajt, és amelyet egy vezető vezet.

Asszociációk

 • motor.
 • üzemanyag.
 • vezetés.
 • jármű.
 • közlekedés.
 • biztonság.
 • szerviz.
 • karbantartás.
 • költség.
 • rendszám.

Szinonimák

motor, jármű, gépjármű, autó, kocsi.

Példamondatok

 1. Az új automobil sokkal jobb teljesítményt nyújt, mint az előző modell.
 2. Az automobilok kényelmesebbé teszik az utazást.
 3. Az automobilok számos kényelmi funkcióval rendelkeznek.
 4. Az automobilok segítik a környezet védelmét a károsanyag-kibocsátás csökkentésével.
 5. Az automobilok számos biztonsági funkcióval rendelkeznek, hogy biztonságosabbá tegyék az utazást.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: