Automobilipar szó jelentése

Az automobilipar a járműgyártás és -üzemeltetés komplex iparága. Az automobilipar az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő iparág, melynek számos különböző szereplője van. Az automobilipar szó jelentése magában foglalja a járművek gyártását, üzemeltetését, javítását és az autókértékesítést. Az automobilipar magában foglalja az autógyártókat, autókereskedőket, autóalkatrész-gyártókat, autószervizeket, autószállítókat és más autószolgáltatókat. Az automobilipar számos ágazatot magában foglal, beleértve a személyautókat, közúti járműveket, teherautókat, motorkerékpárokat, lakókocsikat, autóbuszokat és más járműveket. Az automobilipar szó jelentése tehát magában foglalja az autógyártás és -üzemeltetés komplex iparágát.

Lexikológia

Az automobilipar a világ egyik legnagyobb iparága, amely a járművek, köztük az autók, gyártását, fejlesztését, forgalmazását és szervizelését foglalja magában. Az autóipar sok országban a legnagyobb iparág, és jelentősen hozzájárul a gazdaságok és a társadalmak fejlődéséhez. Az autóipar különböző részlegei közé tartozik a műszaki fejlesztés, a járművek tervezése, gyártása, szerelése, a járművek alkatrészeinek gyártása, a járművek forgalmazása és szervizelése, valamint a járművek üzemeltetése. Az autóipar a világ legnagyobb kereskedelmi ágazata, és jelentős mértékben hozzájárul a világ gazdaságainak növekedéséhez. Az autóipar számos más iparágban is jelentős, például a szállításban, az energiatermelésben és a feldolgozóiparban. Az autóipar számos olyan innovatív technológiát is támogat, mint például a számítástechnika, az energiatakarékosság, a környezetvédelem és a vezetéstechnológia.

Etimológia

Az automobilipar szó eredete a 19. század végéig nyúlik vissza. Az első autókat először Franciaországban és Németországban fejlesztették ki. Az első autókat eredetileg gőzgépnek nevezték, ami azt jelentette, hogy egy gőzmotorral hajtott jármű. Az autók ekkor még nagyon bizonytalanok voltak, és csak a legbátrabb emberek merték vezetni őket. Az autóipar fejlődése azonban gyorsan előrehaladt, és a 20. században az autóipar elkezdett fejlődni. Az autóipar fejlődését számos tényező segítette elő, köztük a technológiai fejlődés, a tömegtermelés, a közlekedési infrastruktúra fejlesztése és a versenytársak közötti versengés. Az autóipar fejlődésének köszönhetően ma már számos autótípus létezik, amelyek különböző méretűek, színűek és funkciókkal rendelkeznek.

Jelentés különböző szótárakban

A szótárakban az „automobilipar” definíciója általában a következőképpen hangzik: „Az automobilipar az a szektor, amely felelős a motorizált járművek gyártásáért, üzemeltetéséért és javításáért. Az automobilipar magába foglalja a gyártókat, az üzemeltetőket, a szervizeket, a kereskedőket és másokat, akik részt vesznek a motorizált járművek gyártásában, üzemeltetésében és javításában.” Az automobilipar a világ egyik legnagyobb és legdinamikusabb iparága, amely a modern társadalmak alapvető szükségleteit szolgálja. Az automobilipar általában a következőkre oszlik: a motorgyártás, a karosszéria-gyártás, a motorfelügyelet, a szervizelés és a kereskedelem. Az automobilipar általában szorosan kapcsolódik a közúti közlekedéshez, a közlekedési infrastruktúrához és a közúti biztonsághoz.

Asszociációk

 • motor.
 • benzin.
 • kormány.
 • vezetés.
 • szerviz.
 • gumiabroncs.
 • biztonsági öv.
 • szabályok.
 • karosszéria.
 • klíma.

Szinonimák

 1. jármű.
 2. gépjármű.
 3. autó.
 4. kocsi.
 5. járművek.
 6. autók.
 7. személygépkocsi.
 8. gépkocsi.
 9. személyautó.
 10. közlekedési eszköz.

Példamondatok

 1. Az automobilipar nagy mértékben hozzájárult a világ gazdaságának fejlődéséhez.
 2. Az automobiliparban sok különböző szakmát gyakorolnak, mint például a mérnökök, a műszerészek és a szerelők.
 3. Az automobilipar folyamatosan fejlődik, és új technológiákat alkalmaz a jobb energiahatékonyság és a környezetbarát megoldások eléréséhez.
 4. Az automobiliparban számos vállalat verseng egymással a legújabb technológiák és innovációk előállításában.
 5. Az automobiliparban a termelés növekedése jelentős mértékben növeli a munkahelyek számát.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: