Azonmód szó jelentése

A „azonmód” szó egy új szó a nyelvben, amelyet manapság egyre gyakrabban használnak. Azonmód szó jelentése bizonyos kontextusokban eltérő lehet, de általában azt jelenti, hogy valamit azonnal meg kell tenni. Ez a cikk megvizsgálja a „azonmód” szó jelentését, és bemutatja, hogyan használhatjuk a gyakorlatban.

Lexikológia

Szó azonmód egy olyan kifejezés, amelyet a nyelvészek használnak arra, hogy leírják, hogyan értelmeznek egy szót vagy kifejezést. Azonmód azt jelenti, hogy egy szó vagy kifejezés értelmezése egyetlen, közös értelmezéssel rendelkezik, amelyet mindenki megért és elfogad. Ez a kifejezés gyakran használatos a társadalmi normák és az etikai szabályok megértéséhez is, mivel ezek a normák és szabályok is azonmód értelmezéssel rendelkeznek. A szó azonmód használata lehetővé teszi a nyelvészeknek, hogy egy szó vagy kifejezés értelmezését egyszerűen, közös értelmezéssel leírják.

Etimológia

Az „azonmód” szó eredete a közép-európai nyelvekre vezethető vissza, ahol ezt a szót a „helyesen” vagy „szabályosan” jelentő „znamenit” szóból származtatják. A szót először a 17. században használták, és azóta is a nyelvben maradt. Az „azonmód” szót sok közép-európai nyelvben használják, beleértve a cseh, szlovák és lengyel nyelveket. Az „azonmód” szó egyik leggyakoribb használata abban áll, hogy leírja a szabályos, helyes módon történő cselekvést vagy döntéshozatalt. Például, ha valaki azt mondja: „Kérem, hogy cselekedjen az azonmód”, akkor azt jelenti, hogy a cselekvőnek helyesen, szabályosan kell cselekednie.

Jelentés különböző szótárakban

A szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint azonmód szó jelentése „a megszokott módon; automatikusan; váratlanul; azonnal”. Az American Heritage Dictionary szerint azonmód szó jelentése „közvetlenül; gyorsan; közvetlenül és közvetlenül”. A Merriam-Webster szerint azonmód szó jelentése „közvetlenül; gyorsan; azonnal”. Az Urban Dictionary szerint azonmód szó jelentése „az egyetlen lehetőség; a választás nélküli megoldás; csak egy lehetőség”. Azt is megjegyezhetjük, hogy az azonmód szó általában a köznyelvben használják, és általában pozitív kontextusban használják.

Asszociációk

 • webshop.
 • e-kereskedelem.
 • vásárlás.
 • online fizetés.
 • kupon.
 • kedvezmény.

Szinonimák

 1. Kényszerítő mód.
 2. Előírt szabályok.
 3. Kötelező.
 4. Kötelezően előírt.
 5. Megkövetelt.
 6. Követelmények.
 7. Előírások.
 8. Megfelelés.
 9. Szigorú szabályrendszer.
 10. Kötelező szabályok.

Példamondatok

 1. Az üzletben az azonmód megvásárlás lehetősége nagy előnyt jelent a vásárlóknak.
 2. Azonmód fizetéssel a vásárlás gyorsan és egyszerűen lebonyolítható.
 3. Azonmód fizetéssel a vásárlók biztonságban érezhetik magukat.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: